Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Bandırma UEDAŞ'tan ”UPESAŞ” açıklaması

Bandırma UEDAŞ

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu)nın elektrik dağıtım şirketlerinin dağıtım faaliyeti ile perakende satış faaliyetinin farklı şirketler üzerinden yürütülmesi kararı kapsamında Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş. (UPESAŞ) adı ile..

EPDK (Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu)`nın elektrik dağıtım şirketlerinin "dağıtım faaliyeti" ile "perakende satış faaliyetinin" farklı şirketler üzerinden yürütülmesi kararı kapsamında Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş. (UPESAŞ) adı ile perakende satış şirketi kuruldu.
UEDAŞ Bandırma İşletme Müdürü Tayfun Tutar`ın yaptığı açıklamaya göre, Ocak ayı itibariyle 4 ilde (Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale) olduğu gibi Bandırma`da da elektrik faturaları UPESAŞ logosu ile abonelere ulaşacak.
Güney Marmara Bölgesi`nde 2,5 milyonu aşan müşterisiyle elektrik dağıtım işini yürüten, son kullanıcıya enerjiyi en verimli şekilde ulaştırmak hedefi ile faaliyetlerini sürdüren Şirket, EPDK`nın elektrik dağıtım şirketlerinin "dağıtım faaliyeti" ile "perakende satış faaliyetinin" farklı şirketler üzerinden yürütülmesi kararı kapsamında 1 Ocak 2013 tarihi itibari ile perakende satışı yürütmek amacı ile Uludağ Perakende Elektrik Satış A.Ş. (UPESAŞ) adlı şirketi devreye aldı.
Aynı çatı altında, iki ayrı şirket olarak farklı faaliyet alanlarında hizmet verecek olan bu yeni yapılanmada, elektrik dağıtımı olarak tanımlanan; işletme, bakım, yatırım, tesis, sayaç okuma, kesme/açma işlemleri UEDAŞ tarafından verilmeye devam edilirken, abonelik, faturalama, tahakkuk, tahsilat gibi işlemler ise yeni şirket olan UPESAŞ tarafından sağlanacak.
Bu gelişme hizmetlerde ya da kullanıcılar tarafında bir değişiklik meydana getirmeyecek olup bu ayrıştırma işlemi ile UEDAŞ dağıtım ve sayaç okuma gibi teknik sorumlulukları üstlenirken; UPESAŞ adlı şirketimiz ise faturalama, tahakkuk, tahsilat gibi satış ve sonrası çalışmaları yürütecektir. Ocak ayı itibari ile yeni faturalar UPESAŞ logosu ile gelecek; fatura ödeme işlemleri ise mevcut tahsilat kanalları aracılığıyla sağlanmaya devam edecek. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı